Balanstherapie

Het lichaam spreekt zijn eigen taal. Ook hoe het emotioneel of psychisch met ons gesteld geeft het lichaam vaak feilloos aan. Zo ook andersom: emotionele of psychische klachten vertalen zich vaak in lichamelijke pijn of ongemakken.

De balansbehandeling vindt zijn oorsprong in Manotherapie en richt zich op het opsporen en helen van onderliggende emotionele/psychische oorzaken van lichamelijke klachten, waardoor de klacht vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Ook andersom werkt het: als je emotioneel of psychisch niet goed in je vel zit kan een behandeling ervoor zorgen dat je energie weer door gaat stromen zodat je je weer beter voelt.

Er kunnen diverse methodieken gebruikt worden zoals: Reiki gericht op de meridianen, technieken die het lichaam los maken zodat de energie weer door kan stromen, holistic pulsing, drukpuntenmassage, werken met mineraalstenen, chakra balancering, losmaken van beknellende energiekoorden.

Meestal gebruik ik intuïtief een combi van deze methodieken die zich allemaal richten op de energieverdeling in het lichaam, die op hun beurt weer zorgen voor een goede balans van lichaam en geest.

Vaak is het zo dat er meerdere behandelingen nodig zijn, een serie van 4 behandelingen zou optimaal zijn. Daarna naar behoefte en op aangeven van het lichaam of geest.

Een behandeling duurt ongeveer 75 minuten.