Wat is Reiki?

Als Reikimaster van het Usui system of Natural healing kan ik je zowel behandelen met reiki als inwijden in de 3 graden van Reiki. Een Reiki-behandeling duurt ongeveer een uur. Reiki stimuleert het zelfherstel van lichaam en geest en wordt uitgevoerd door een zachte handoplegging.

Reiki kan gebruikt worden  bij fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten, maar ook voor gezondheid en algemeen welbevinden. Een Reiki-behandeling duurt ongeveer 1 uur. Het meest optimale effect wordt bereikt met  4 behandelingen in een vrij korte tijd.

Reiki hoeft niet altijd via directe handoplegging plaats te vinden. Op afstand kan Reiki ook goed werken. Reiki is ook niet alleen goed voor volwassen mensen. Ook kinderen hebben vaak baat bij een Reiki-behandeling. Dieren, planten, objecten en situaties kunnen baat hebben bij Reiki. (Een bos bloemen staat aanmerkelijk langer met wat Reiki).

Ik zie mezelf tijdens een behandeling of inwijding als intermediair van de universele levensenergie, die ik middels handoplegging door mag geven aan de ontvanger. Dit volgens het Usui System of Natural Healing. De universele levensenergie heeft een positieve uitwerking op de energiebanen en chakra’s. Deze energie vindt zelf zijn weg door het lichaam van de ontvanger en laat zich niet sturen, hoe graag dat we dit soms ook zouden willen. Zo kan het zijn dat de kwaal (bv. hoofdpijn) in eerste instantie niet vermindert, maar dat ondertussen de persoon steeds meer gaat kiezen voor zichzelf waardoor er meer rust in zijn of haar leven komt en de klacht daarna als vanzelf verdwijnt. De energie gaat daar naartoe waar het het hardste nodig is, omdat dat de plaats is van de grootste onbalans. Reiki zal evenzo een blindedarm ontsteking niet kunnen genezen, daarvoor is een chirurg de aangewezen persoon. Een Reiki-behandeling zou in dit geval alleen maar meer buikpijn veroorzaken, zodat je “als vanzelf” wel naar een arts gaat. Bij herstel na operatie, of bv. herstel na botbreuken kan Reiki wel een stimulans geven.

Wil je zelf ingewijd worden in de Reiki, zodat je jezelf en anderen kunt behandelen? Dan bent je van harte welkom. Kijk onder tabblad “cursussen” voor meer informatie.

reiki op hand

Reiki kaars