Shiatsu massage

Shiatsu is een reeds duizenden jaren oude massagevorm.
De achtergrond van Shiatsu ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze.
Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Door het met lichte druk aanraken van de meridianen met duimen, handmuis of handpalm wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Shiatsu zorgt ervoor dat spanningen in het lichaam oplossen, brengt je lichaam en geest in balans en zorgt ervoor dat je nieuwe energie krijgt. Shiatsu helpt je om je hoofd leeg te maken en om je aandacht op je lichaam te richten. Veel mensen “vergeten” vaak om contact te leggen met hun lichaam. Door een shiatsu massage wordt je bewuster van je lichaam en van waar eventuele blokkades zitten. Wanneer je regelmatig een shiatsu massage ondergaat, zul je merken dat je steeds beter aanvoelt wanneer je uit balans raakt, zodat je daar op tijd op kunt inspelen.

Voor wie is shiatsu bedoeld?

Voor (bijna) iedereen! Wie kan er niet zo nu en dan een ontspannende massage gebruiken?! Shiatsu is uitermate geschikt voor het verminderen van stress, spanningen, slaapproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten, stijfheid, rugproblemen, hoofdpijn, etc. Verder kan shiatsu ook ondersteuning bieden in moeilijke periodes in je leven en tijdens transformatieprocessen. Zowel jong als oud kunnen er baat bij hebben. Bij jongeren kan shiatsu ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld concentratieproblemen, bij de werkende bevolking kan het stressklachten verminderen en bij ouderen kan het baat hebben bij klachten als artritis en verminderde beweeglijkheid. Maar je hoeft geen klachten te hebben om shiatsu te ondergaan; het heeft ook een preventieve werking!

Shiatzu onderbenen/voeten

De Shiatsu massagetechnieken op de onderbenen en de voeten hebben een diep ontspannend effect op lichaam en geest. De verschillende drukpunten en andere handgrepen maken dat deze behandeling ook sterk werkt op andere vlakken, zoals reiniging en zuivering van het lichaam.

Daarnaast wordt het hormoonstelsel op diverse manieren in balans gebracht. De behandeling werkt diep door op aarding en gronding, wat weer helpt om onder alle omstandigheden, dichter bij jezelf te blijven.

Uiteindelijk is ontspanning het meest essentieel voor heling op welk gebied dan ook. Ontspanning kan een grote bijdrage leveren aan ieders welzijn.