Wat is een healing?

Er zijn wetenschappers die bewezen hebben dat alles, elke cel, elke atoom, uiteindelijk in essentie terug te voeren is op energie. Als dat zo is, dan kunnen we dus ook met deze energie werken.

Ook in ons lichaam stroomt energie. Deze energiestroom kun je voelen. Hoe vaak hoor je mensen zeggen: “ik barst van de energie” of “ik heb geen fut” of “ik heb er de kracht niet voor”.
Als de energie niet vrij kan stromen, zit je minder goed in je vel.  Langzaam maar zeker ga je je onbehaaglijk voelen en vermoeider, wordt je ziek of uit het zich in pijn. De energie stroomt letterlijk uit je weg. Dit kan komen door onverwerkte ervaringen, teveel stress, erg vaste leefpatronen. Mogelijk leg je jezelf erg veel op. De energiestroom wordt tijdens de healing weer gestimuleerd om te gaan stromen. Dit helpt je om je eigen energie, levenskracht en je zelfhelend vermogen aan te spreken en weer te laten stromen. Een goede doorstroming bevordert de gemoedsrust en gezondheid. Het helpt je bij het overwinnen van problemen en ondersteunt het inzicht krijgen in jezelf op wezensniveau, waardoor de mogelijkheid geschapen wordt anders te handelen.

Bij een healing laat ik me leiden door de energie die op dat moment nodig is. Vaak is dat healing van een of meerdere chakra’s, de grote energiewielen die ons systeem reguleren. Door deze in balans te brengen ga je je weer fitter, beter in balans voelen. In geval van ziekte of pijn kan ik ook wel gebruik maken van Prana-healing of Reiki. Een behandeling duurt ongeveer een uur.